Julie Landrieu

(°1984)


Fotografie is mijn hele zijn. Doorheen de jaren is het mijn taal geworden, kan ik er mijn diepste communicatie in kwijt. Met beelden druk ik me makkelijker uit dan met woorden.

Ik werk graag en vooral met daglicht en stel me dan open voor de heersende sfeer die ik tracht te capteren. Portretten zie ik als een momentopname van de ziel.

Mijn zoektocht naar wat ik het liefste fotografeer is nog volop bezig. Zo ontdekte ik pas recent dat ik erg graag dieren fotografeer, zeker als ik hen menselijk kan neerzetten. Ook naakt en interieur vind ik interessant om te onderzoeken. Tot mijn beste werk tot nog toe reken ik een reeks zelfportretten waarin ik mijn gevoelens toonde. Dat werkte erg therapeutisch en ik hoop in de toekomst dezelfde kracht in mijn werk te kunnen steken. Imagedesk heeft me geleerd dat het oké is om op te komen voor je kunst en ambacht. Het is een collectief dat helpt om de waarde van de fotografie terug op zijn verdienstelijke niveau te brengen.

I am a Belgium based photographer who loves to capture beauty in quiet moments. Mesmerized by the camera as a child, I later picked up the camera as a professional choice in personal development.

Sensitive to how things move, I study light, bodies and matter for unique performances in camera. As a yoga instructor, this allows me to direct my models in the posture that tells their story in the best way. Whether that is flattering, powerful or vulnerable.

If you are looking for a different approach on photography, Julagraphy is perhaps what you are looking for. As a photojournalistfor your documentary, a fine art photographer for your fairytale or a portrait photographer for you and your loved one and if applicable, your beloved animal friends.

Available in Belgium and on destination.

image