Gregory van Toor


Op m’n 18de ontdekte ik de wereld van de fotografie. De microbe had me direct te pakken, het vastleggen van herinneringen boeide me wel.
Na een tijdje voelde dat ik meer wou dan enkel een herinnering vastleggen. Ik ging op zoek naar ‘de’ manier om in een foto een verhaal te vertellen of beter gezegd, hoe breng ik een boodschap over met 1 beeld.
Zelf ben ik talrijke boeken beginnen lezen, heb ik vele foto’s bekeken en bestudeerd en heb ik mezelf techieken onderwezen die ik tot op heden nog toepas.
 
Tijdens de zomer van 2008 rolde de eerste foto uit m’n toestel waarvan ik toch wel enige fierheid heb ervaren. Sindsdien ben ik steeds meer m’n grenzen gaan opzoeken binnen de fotografie. Gebruik van kunstmatig licht gemengd van aanwezig licht, het scheppen van bepaalde sferen in een foto, geen uitdaging is me te groot.
In 2009 liep ik een tijdje mee met een Belgische reclamefotograaf, waar ik enorm veel heb bijgeleerd. In ditzelfde jaar heb ik mijn eigen zaak opgericht waar ik me vooral richt op perswerk, storrytelling en eventfotografie.
 
Dankzij ID Photo Agency kan ik m’n werk aan een breed publiek aanbieden, dit naast m’n opdrachten die ik vervul voor verschillende dag- en maandbladen en talrijke bedrijven. Daarnaast biedt het mij ook de mogelijkheid om ook creatieve foto’s met enige vrijheid op de markt te brengen.

image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image