Nico Van Dam

(°1989)


Mijn passie is -niet toevallig- mijn specialiteit geworden: portretfotografie. Het liefst werk ik met licht dat er al is, binnen of buiten. Zo weinig mogelijk manipulatie geeft volgens mij nog altijd het beste resultaat. Toch laat ik nu en dan extra licht toe: niet alleen omdat het soms niet anders kan, maar omdat het in bepaalde omstandigheden absoluut een beter resultaat geeft.

Hoewel ik me momenteel vooral focus op portretten, probeer ik me ook te verdiepen in reportage- en documentairefotografie. In mijn portretten streef ik naar authenticiteit. Daarmee bedoel ik dat ik personen tracht in beeld te brengen zoals ze werkelijk zijn, ongeforceerd en ongekunsteld, heel gewoon in hun dagdagelijkse doen. Ook bij bekende mensen probeer ik op zoek te gaan naar de laag onder hun beroemdheid. De lat altijd hoog leggen, vraagt extra inspanningen, maar is het absoluut waard.

Mijn keuze voor ID/ photo agency was evident. Het is een gemakkelijke manier om alle media te bereiken met mijn werk. Een ander pluspunt is dat ze - benevens het aanbieden van ruimte voor al mijn werk - ook zelf foto-opdrachten aanbieden. Ook de eigenzinnige manier van werken bevalt me: voor en door fotografen.

image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image