Alex Vanhee


wikipedia:

Alex Vanhee (Poperinge, 13 maart 1965) is een Belgisch portret- en concertfotograaf. Hij fotografeerde de afgelopen 25 jaar vrijwel de hele Belgische rockscene en vele buitenlandse artiesten. Daarnaast maakt hij documentaire fotoreportages als bv Dans Dans Dans en Big Dreams/Dream Big.

 

Stijl

In zijn werk probeert Vanhee de artiesten uit hun standaard pose te halen: "Het mooiste compliment dat ik ooit heb gekregen, kwam van Bart Peeters. Die zei dat je op mijn foto's wel kon zien dat sterren eigenlijk ook maar gewone mensen zijn"

Biografie

Vanhee studeerde in 1986 als grafisch vormgever af aan het Hoger Instituut voor Grafisch Onderwijs in Gent. Daarna volgt hij opleiding fotografie op St.Lucas Gent. Van 1992 tot 2016 werkt hij als concert- en portretfotograaf voor het dagblad de Morgen. Hierna start hij bij Humo ,VRT en diverse magazines.

In 2003 won hij de affichewedstrijd van de Gentse Feesten met een foto van Buena Vista Social Club-ster Omara Portuondo.

In 2004 publiceerde hij zijn eerste boek 'Heroes' waarin Belgische muzikanten eer bewijzen aan hun helden en inspiratiebronnen. In 2010 Face2Face en in 2018 Grote Helden - Kleine Helden.

In 2011 werd naar aanleiding van zijn twintigjarige carrière een reizende tentoonstelling georganiseerd met een overzicht van 20 jaar pop- en rockfotografie. [4]

In 2018 organiseert stad Poperinge een overzichttentoonstelling Grote en kleine helden met rockfotografie, portret, de reeks Dans Dans Dans, Big Dreams-Dream Big  en nieuw werk.

Bibliografie

  • 2004 Heroes
  • 2010 Face 2 Face
  • 2018 Grote Helden  - Kleine Helden

image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image