Filip Naudts

(°1968)


Eigenzinnig. Dat is misschien wel het woord dat mij als fotograaf het beste samenvat. Van bij het begin van mijn carrière heb ik er bewust voor gekozen om niet mainstream te gaan, maar om zo veel mogelijk mijn eigen gang te gaan. Dat trouw willen vasthouden aan een eigen visie heeft zowel voordelen als nadelen gehad. En nog steeds.

Mettertijd heb ik me toegespitst op het regisseren van mensen. Dat vereist een specifieke aanpak waardoor ik me soms meer psycholoog voel dan fotograaf. Ik vind het erg belangrijk om de persoon die ik portretteer zo ver te krijgen dat hij of zij volledig gelooft in mijn concept zodat ik vervolgens in vol vertrouwen mijn regie kan uitvoeren. Wanneer dat lukt, hoef ik bij wijze van spreken enkel nog de ontspanknop in te drukken.

Bij commercieel werk wordt mijn stijl vaak omschreven als humoristisch, ludiek en kleurrijk. Mijn vrij werk roept dan weer woorden op als schilderachtig en fragiel. Daar wordt mijn stijl regelmatig vergeleken met de oude schilderkunst zoals bij die van de Vlaamse primitieven.

image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image