Gregory Van Gansen

(°1991)


Het is vast iets genetisch. Mijn grootmoeder was fanatiek bezig met fotografie en ik erfde die passie rond mijn twaalfde. Telkens we mekaar zagen, nam ik de spiegelreflex uit haar handen en begon er mee te experimenteren. Mijn vader gaf dan weer een wielermagazine uit en vroeg rond mijn zestiende of ik tijdens wielerwedstrijden wat foto's wilde maken. Zo ging de bal aan het rollen.

Hoewel ik marketeer werd, bleef ik fotograferen. Door veel te experimenteren en nauw te luisteren naar het advies van collega-fotografen ben ik erin geslaagd om me zonder specifieke opleiding toch succesvol om te scholen. Eind 2014 ben ik als zelfstandig fotograaf begonnen. Sindsdien werk ik voor kranten, magazines en vakbladen. Sportfotografie, mijn oude liefde, is zonder twijfel mijn specialisme geworden. Voor mij is sport emotie en dat gevoel telkens opnieuw verrassend en vernieuwend vastleggen, vind ik een fantastische uitdaging.

Een veelzijdig platform om mijn werk te beheren, sorteren en aan te bieden aan potentiële klanten, vond ik in ID/ photo agency. Door deze club krijg je als 'kleine' fotograaf de kracht van een groot agentschap. Als ex-marketeer weet ik hoe belangrijk dat is.

Specialized in (commercial) Sports and event photography.
Portable studio available for on location.
 Based in Belgium but available all over the world.

image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image