Ivan Put

(°1971)


Ik heb een atypisch parcours gelopen. Om een van mijn eerste grote reizen deftig te documenteren, kocht ik met het loon van mijn vakantiejob een Olympus om101 power focus. De fascinatie was er, maar daar bleef het bij.

Ik ging Politieke en Sociale Wetenschappen studeren en in het laatste jaar besloot ik fotografie te volgen in avondonderwijs. Ik ging ook fotograferen voor de studentenkrant Veto. Daar is mijn liefde voor het vak ook echt begonnen. Na passages bij een persknipselbureau, Brussel Deze Week en de fotoredactie van De Standaard besloot ik om voltijds fotograaf te worden. Specialismen heb ik niet en wil ik misschien ook niet hebben. Ik hou ervan om breed te gaan. In mijn werk staat de mens in al zijn facetten centraal en ook zijn invloed op zijn omgeving.

ID/ photo agency is voor mij een community geworden. Een plek om uit je isolement als freelancer te breken, collega?s te ontmoeten, te discussiëren en te leren van elkaar. En een prima middel om mijn archief te verspreiden.

image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image